Nieuws

Hier delen we graag met jou ons nieuws, een quote, een leuk item...

Paardenkracht!
Paardenkracht is een eenheid van vermogen die meer met stoommachines dan met paarden te maken heeft en dateert van het einde van de 18de eeuw. In die periode verbeterde en produceerde James Watt de stoommachine. Het meeste werk in de industrie werd toen nog door paarden verricht. Om duidelijk te maken wat de stoommachine kon, bedacht Watt de pk. Zo kon hij zeggen "mijn stoommachine heeft een vermogen van 10 pk" of "mijn stoommachine kan net zoveel als 10 paarden". Met "vermogen" geeft men hier de hoeveelheid arbeid aan welke een machine kan verrichten in een bepaalde tijd.

Het vermogen dat in paarden (en in ons) schuilt is meer dan arbeid verrichten in een bepaalde tijd. De snelheid waarmee onze maatschappij evolueert maakt dat dit al eens “vergeten” wordt. Het “online-leven” kan ons opslorpen zodat we vergeten écht te leven. Verwachtingen (werk, gezin, hobby’s, …) kunnen ons bewust/onbewust over eigen grenzen drijven. Stressgerelateerde kwalen liggen op de loer…

Ben jij bereid je open te stellen om terug te verbinden met jezelf? Rekening te houden met jouw lichaam, eigen aard en gevoeligheden? Wil jij jouw levens- en werkwaarden (her)ontdekken? Wil jij jouw levensacties richten naar een “waarden-vol” leven?

Net zoals het paard, een krachtig en sociaal wezen, verdien jij verbondenheid. Verbondenheid die leidt tot (zelf)vertrouwen en echt contact vanuit het hart.
Net zoals bij het paard is jouw vermogen méér dan arbeid verrichten binnen een bepaalde tijd!