Getuigenissen

Getuigenis Coachen met paarden:
Voor mij was het een eerste kennismaking met equi-coaching. Ik voelde me meteen op mijn gemak door de rust die Peggy en haar paard Picasso uitstraalden. Het voelde niet aan alsof er “gewerkt” werd aan mij maar de vragen en feedback zetten me nadien wel aan het denken. Op een ontspannen manier kreeg ik zicht op hoe ik handel en denk. Het respect dat Peggy voor de persoon en haar paarden heeft zijn hartverwarmend.
Nathalie, Boortmeerbeek

Getuigenis Coachen met paarden:
Zou ik Peggy een mailtje durven sturen? Durf ik zo’n sessie wel aan? Wat als ik iets verkeerd doe of het niet kan? Zal het wel iets voor mij zijn? Wat als de paarden mij ‘niet leuk’ vinden? … Ondanks alle info die ik op voorhand had gekregen en mijn eigen jarenlange ervaring met paarden, vond ik het toch heel spannend, die eerste sessie. En hoewel ik meteen wat gerustgesteld werd toen ik alle tijd kreeg om kennis te maken met Winter en Picasso, kwam die onzekerheid terug naar boven bij de eerste grote uitdaging: “met welk paard wil je vandaag het liefste werken?”. Na lang twijfelen en heen en weer lopen tussen beide, koos ik voor Winter – omdat Picasso inmiddels zo fijn stond te soezen. Tijd om elkaar wat beter te leren kennen: knuffelen, samen rondstappen, … Omdat ik zelf  niet kon beslissen wat ik graag wou doen, gaf Peggy kleine opdrachtjes die ik samen met Winter zo goed mogelijk probeerde uit te voeren. Toen zij voorstelde: “het doel is dat jij en Winter samen over een sprongetje gaan”, zag ik het in gedachten al helemaal fout lopen en was ik er al snel van overtuigd dat het voor mij een onmogelijke opdracht was. Maar met enige aanmoediging lukte het om het in kleine stapjes op te delen, die telkens een succeservaring waren. Ik kreeg er beetje bij beetje iets meer vertrouwen in en waagde mij aan onze ‘uitdaging’.Ik nog aarzelend, Winter draafde vrolijk naast mij en … volgde mij over het sprongetje! Het ging niet, zoals ik had gehoopt, perfect: de balk was op de grond gevallen. Maar één blik naar Winter bracht mij meteen aan het lachen. Hij was helemáál niet bezig met hoe zijn ‘sprong’ er uit zag en of het wel zo perfect was. Wat is dat eigenlijk, perfect? Hij was mij, net zoals ik had gevraagd, flink gevolgd en stond al weer te wachten op zijn volgende knuffel. Tijdens een volgende sessie, enkele weken later, bouwden we hierop verder en leerde ik dat er niet alleen vertrouwen, maar ook veel oefenen en ‘geloven dat het kan lukken’ nodig is om een doel te kunnen bereiken. Het is oké als iets niet van de eerste keer lukt, er komen nieuwe kansen, nieuwe mogelijkheden. Je mag jezelf de tijd geven om te leren …
Jiska, Sint-Katelijne-Waver

Getuigenis Equi-connect:
Ik ging er eerst voor mijn spreekbeurt over paardrijden, ik kreeg alles heel goed uitgelegd en mijn spreekbeurt was een groot succes. Ik heb daar ook alles mogen filmen voor in mijn spreekbeurt. Sindsdien ga ik nu daar lessen volgen op Winter. Ik ga hier super graag, ik ken Winter nu al een beetje en ik heb zijn vertrouwen gewonnen, dat vind ik hier zo leuk. Ik poets ook een half uur en ik rij een half uur. Ik vind het hier echt super leuk. Peggy is ook super lief, legt alles heel goed uit en als ik iets niet durf of niet leuk vind is het niet verplicht. Ik ben mijn hart verloren aan paarden!!!
Syra, 9 jaar

Getuigenis Coachen met paarden:
Toen ik de eerste keer een sessie zou gaan doen bij Peggy en de paarden wist ik niet goed wat te verwachten en ik had ook geen enkele ervaring met paarden. Na de sessie was ik heel erg onder de indruk over de kracht van deze manier van werken…
Peggy en haar paarden zijn hét perfecte team voor diepgaande en leerrijke sessies. Peggy is heel enthousiast, je voelt gewoon dat het haar passie is!
AF , Antwerpen

Getuigenis Equi-connect:
Al jaren ben ik een liefhebber van paarden en ik wist dat ik hier meer mee wilde doen dan enkel het bewonderen van deze prachtdieren. Daarom besloot ik dus om te gaan paardrijden en het vak onder de knie te krijgen. Maar al snel ontdekte ik dat manèges niet de juiste infrastructuur boden. Zo is er een incident gebeurt met mij en het leerpaard. In lange tijd durfde ik niet meer op een paard te zitten. Paardrijden is zowiezo een risicosport, maar het draait hier vooral om 1 te zijn met je paard en dat miste ik in vele manèges.
Zo ontdekte ik via mijn tante een hele warme begripvolle doortastende paardenmadam, namelijk Peggy. Zij leerde mij stap voor stap om in harmonie te zijn met haar paarden en opende echt mijn hart om terug weer paard te rijden als nooit tevoren! Dankzij haar kan ik nu elke dag een beetje beter paardrijden. Ze leert je niet enkel paardrijden, maar ze leert jou ook om te communiceren met lichaamstaal van wat paarden juist bedoelen. Dit vind ik heel belangrijk om echt een band te scheppen door op een respectvolle maar duidelijke manier om te gaan met paarden.
Peggy en haar paarden hebben ook in mijn persoonlijke leven een spiegel opgehangen in het thema ‘zelfvertrouwen’. Zij hebben me in korte tijd laten openbloeien.
Na de eerste les waren ik en mijn ouders helemaal verkocht aan de manier hoe ze les gaf. Mijn ouders lieten mij na het 1ste lesje al helemaal alleen omdat ze wisten dat ik in de beste handen was! Als je het mij vraagt is Peggy de beste paardentrainster van heel de wereld! En zou ik niet twijfelen om hierbij lessen te volgen die je dromen waar maken.
Heavenly, Hulshout